Bountykaka

(null)

En av mina favorit kakor!

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
3/4 dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
 
Fyllning:
1 paket kokos (200 g)
1 burk söt kondenserad mjölk
 
Garnering:
200 g mörk blockchoklad
2 tsk rapsolja
kokos
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i kastrull, blanda sedan med övriga ingredienser i en bunke till en smet.
Smöra en form och häll ner smeten, grädda i ugn i 23 min.
 
När kakan svalnar blandar du ihop kokos och karamelliserade mjölken, bre den sedan över kakan, förvara i kyl 15 min.
Smält chokladen med rapsoljan över vattenbad och bre sedan över den kalla kakan, strö över kokos. Servera gärna med grädde.

(null)

(null)

(null)

(null)



Mer från bloggen

Kommentera här: