Citron och hallonkaka

Seg, söt och syrlig - den perfekta kombinationen. Dessutom otroligt enkel!
8 bitar
600 g mandelmassa
2 paket färska hallon
4 ägg
2 dl socker
1 citron
1 msk florsocker
1 msk smör
2 gelatinblad
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan, blanda i en bunke med 2 äggvitor (behåll gulorna) och 2 helt ägg.
När smeten blivit jämn så smörar du en form och häller ner smeten. Tillaga i mitten av ugn i ca 17 min.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Under tiden blandar du saften från 1 hel citron, 2 dl strösocker, äggulorna och 1 helt ägg i en kastrull och kokar på låg värma i ca 10 min. Ställ sedan av och låt svalna något. Rör ned gelatinbladen.
När kakan är klar i ungen häller du över smeten och toppar med hallonen. Förvarna i kyl i ca 2 timmar innan servering. Strö över florsocker.






