Citron och hallonkaka

(null)

Seg, söt och syrlig - den perfekta kombinationen. Dessutom otroligt enkel!

8 bitar
600 g mandelmassa
2 paket färska hallon 
4 ägg
2 dl socker
1 citron
1 msk florsocker
1 msk smör
2 gelatinblad

Sätt ugnen på 200 grader.

Riv mandelmassan, blanda i en bunke med 2 äggvitor (behåll gulorna) och 2 helt ägg. 
När smeten blivit jämn så smörar du en form och häller ner smeten. Tillaga i mitten av ugn i ca 17 min. 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Under tiden blandar du saften från 1 hel citron, 2 dl strösocker, äggulorna och 1 helt ägg i en kastrull och kokar på låg värma i ca 10 min. Ställ sedan av och låt svalna något. Rör ned gelatinbladen.

När kakan är klar i ungen häller du över smeten och toppar med hallonen. Förvarna i kyl i ca 2 timmar innan servering. Strö över florsocker.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)






Kommentera här: