Äppelsockerkaka

Saftig och god sockerkaka!
12 bitar
2 1/4 dl socker
2 ägg
50 g smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
Fyllning
3 äpplen
1 msk ljus sirap
1 msk smör
2 1/2 msk socker
1 tsk kanel
Glasyr
3 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk citron
1 msk vatten
Sätt ungen på 175 grader.
Vispa upp ägg och socker med elvisp. I med övriga ingredienser och vispa ihop en jämn smet.
Häll smeten i en smörad form.
Skala äpplena, tärna och fräs på låg värma med smör, sirap, socker och kanel. Sila bort vätskan från äpplena och lägg äpplena sedan över kaksmeten.
Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 33 min.
Medan kakan svalnar gör du glasyren.
Blanda alla ingredienser noga och ringla över kakan när den svalna, låt sedan glasyren stelna innan du börjar skära i kakan.






