Vanilj och mandelmassebullar

(null)

Galet god bullar!

Ca 40 bullar
175 g smör
5 dl mjölk
50 g söt jäst 
En nypa salt
1.7 l mjöl (1.5 l till deg och 2 dl för utbak)
1 1/2 dl socker

Fyllning:
150 g smör
1 1/2 dl socker 
5 msk vaniljsocker 
500 g mandelmassa

2 ägg 
Pärlsocker

Koka upp mjölk och smör i en kastrul, ställ av tills det svalnat till rumstemp. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken.

Rör om och rör ner övriga ingredienser till degen. Låt jäsa under en duk i ca 30 min.

Kavla ut degen (du får troligtvis dela degen i två).
Värm smöret i några sekunder i mikron, bara så det blir lite varmt men inte smält. 
Blanda ner socker och vaniljsocker och bre ut över degen. Riv över mandelmassan.
Skär upp bullarna och lägg i formar, låt jäsa ytterligare 30 min.

Vispa ägg, pensla över bullarna. Häll på mycket pärlsocker.

Sätt ugnen på 225 g och baka i ca 7 min eller tills de fått fin färg.

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentera här: