Vanilj och mandelmassebullar

Galet god bullar!
Ca 40 bullar
175 g smör
5 dl mjölk
50 g söt jäst
En nypa salt
1.7 l mjöl (1.5 l till deg och 2 dl för utbak)
1 1/2 dl socker
Fyllning:
150 g smör
1 1/2 dl socker
5 msk vaniljsocker
500 g mandelmassa
2 ägg
Pärlsocker
Koka upp mjölk och smör i en kastrul, ställ av tills det svalnat till rumstemp. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken.
Rör om och rör ner övriga ingredienser till degen. Låt jäsa under en duk i ca 30 min.
Kavla ut degen (du får troligtvis dela degen i två).
Värm smöret i några sekunder i mikron, bara så det blir lite varmt men inte smält.
Blanda ner socker och vaniljsocker och bre ut över degen. Riv över mandelmassan.
Skär upp bullarna och lägg i formar, låt jäsa ytterligare 30 min.
Vispa ägg, pensla över bullarna. Häll på mycket pärlsocker.
Sätt ugnen på 225 g och baka i ca 7 min eller tills de fått fin färg.



