Rulltårtsbakelser

(null)

Goda och fina bakelser, perfekta vid alla tillfällen.

Ca 15 bitar
3 ägg
1 2/3 dl socker
1 3/4 dl mjöl
I msk rinnande smör
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

2 msk socker

Fyllning
1 1/2 dl hallonsylt

Toppa med
3 dl vispgrädde
Hallon
Blåbär

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker hårt med elvisp. Rör ned mjöl, vaniljsocker och bakpulver, rör till en jämn smet.

Lägg bakplåtspapper på en plåt, ringla över smör. Torka bort smöret med papper så det endast är en runt lager på pappret kvar. Häll över smet och tillaga i mitten av ugn i ca 6 min.

Under tiden strör du socker över en ny bit bakplåtspapper som du vänder kakan över när den är klar. Dra bort pappret som var med i ugnen.

Bre över sylt och rulla ihop.

Förvara kakan i kyl 5 h innan du börjar skära upp den i bitar.
Vispa grädden kanske hårt, spritsa på varje kaka.
Toppa med bär.

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentera här: