Tiramisu

(null)

Himmels efterrätt, passar till alla tillfällen.

3 stora eller 6 små
3 äggulor
2.5 msk rom
250 g mascarpone
2 äggvitor
3/4 dl socker
Ev 1/2 tsk vaniljsocker (efter smak)
2 dl starkt kaffe
12 savoiardikex
2 msk kakao

Dela upp äggvitor och gulor i två bunkar. 
Rör ned rom och marscarpone i äggulorna, vispa ihop. 

Vispa äggvitor och socker till en pösig smet. Blanda ihop de båda smeterna till en jämn smet.

Brygg kaffe, doppa kexen. Vill du ha mjuka kex doppar du ordentligt, lite frasigare doppar du bara halva.
Dela sedan kexen och varva smet och kex i glasen (avsluta med smet på toppen).

Förvara i kyl i ca 4 h, pudra sedan över kakao.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera här: