Saffranssnurror med mandelmassa och vit choklad

(null)

Saffransbullar går att baka så många olika sätt, detta är mitt godaste recept.

Ca 35-40 bullar 
50 g söt jäst
150 g smör
2 påsar saffran
2 dl socker
250 g naturell kesella 
En nypa salt
5 dl mjölk
1 ägg
20 dl mjöl

Fyllning
200 g smör
1 2/3 dl socker
300 g mandelmassa
150-200 g vit choklad 

2 ägg
1 dl pärlsocker

Strö ut jäst i en bunke och smält smöret i en kastrull.
Mortla saffran med 1 msk socker och blanda sedan ihop med smöret och blanda ner mjölken.
Häll över jästen och rör om.
Rör ner övriga ingredienser, behåll ca 2 dl mjöl till utbakning.

Knåda degen ordentligt och låt sedan jäsa i ca 40 min.

Dela upp degen i fyra delar.
Kavla ut 4 lika stora fyrkanter.

Vispa mjukt smör, socker och mandelmassa med elvisp, bred ut över två av degarna.
Riv över vit choklad.

Sätt på de andra två degarna över fyllningen som två lock. Skär långa strimlor som du snurrar runt och skapar kringlor.

Fyll formarna och låt jäsa i 20 min. Sätt ungen på 225 min.

Pensla bullarna och toppa med pärlsocker. 
Grädda i mitten av ugn i ca 8 min.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentera här: