Pepparkaksrulltårta med lingonfyllning

(null)

Perfekta julfikan!

Ca 12 bitar
3 ägg
2 1/3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk grädde
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
3 msk pepparkakskrydda 

Fyllning 
1 dl lingon
1.5 dl grädde
1 dl creme fraiche 

Toppa med
2 dl grädde
Granatäpple

Sätt ugnen på 250 grader.

Visp upp ägg och socker med elvisp. 
Blanda torra ingredienser i en annan bunke, rör ner mjölk. Blanda ihop smeterna.
Lägg smörpapper på en långpanna, häll över smeten.

Grädda i mitten av ugn i ca 5 min.

Häll socker och smörpapper och vänd smörpappret som kakan ligger på så den ligger på det nya pappret istället.

Vispa upp grädde, blanda i creme fraiche och sylt. Bre över kakan. 

Skär upp i bitar, klicka på grädde och strö över granatäpple.

Kommentera här: