Pannacotta med lemon curd och pepparkaksbotten

Julens godaste efterrätt!
8 bitar
Botten
100 g pepparkakor
70 g digestivakex
75 g smör
Pannacotta
5 dl grädde
4 gelatinblad
3 msk lemon curd
2 msk citronsaft
1 1/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kakorna till små smulor, blanda med mjukt (inte smält) smör.
Tryck ut botten i en smörad form. Grädda i mitten av ugn i ca 9 min.
Lägg gelatinbladen i vatten. Koka upp grädden och låt svalna något.
Vispa ner lemonkurd med elvisp så att den verkligen blandar ut sig.
Rör nee socker, vaniljsocker och citronsaft. Tryck ur vattnet ur gelatinbladen, rör ner i grädden.
Häll grädden över pepparkaksbottnen och förvara i kyl i minst 4 h innan servering.




