Kyckling, mozzarella och kantarellpaj

(null)
 
Min favoritpaj! Minst lika god vegetarisk, bara att utesluta kycklingen.
 
8 pers
Pajdeg:
3 dl mjöl
120 g margarin
3 msk vatten
 
Fyllning:
2 st kycklingfiléer 
3 dl kantareller
20 g smör
2 vitlöksklyftor
1 mozzarella
4 dl mjölk
1 dl grädde
5 ägg
1 kycklingbuljong
salt, peppar, grillkrydda
1 msk honung
1 dl riven ost
 
Blanda mjöl, smör (rumstempratur) och vatten i en bunke, förvara sedan degen i kylen 30 min. Tryck ut degen till ett pajskal i en ugnsform men avtagbar kant, hacka med en gaffel i botten och förvara i kyl 30 min till.
Sätt ungen på 175 g.
Grädda i mitten av ugnen i 10 min.
 
Skär kyckling till små tärningar, fräs i smör. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Rör ner honung.
Fräs kantarellerna i rikligt med smör, riv ner två vitlöksklyftor.
Blanda mjölk, grädde, ägg, bulong och salt och peppar. 
Skär mozzarellan i små bitar.
 
Lägg kycklingen i pajskalet, häll över kantarellerna och lägg över mozzarellan. Häll över äggblandningen.
Toppa med riven ost. Grädda 30 min.
 
Låt pajen stå i ca 30 min innan du börjar skära i den.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

Kommentera här: