Walewska på gös

Pappas himmelska Walewska på gös!
6 pers
1 kg färska gösfiléer
Salt peppar
Mos
1 påse mandelpotatis
2 äggulor
1 dl grädde
Salt, peppar
100 g smör
3 msk mjöl
1 fisk buljong
4 dl vatten
3 dl vitt vin
3 dl grädde
3 äggulor
1 msk socker
Salt, peppar
Kantareller
Sparris
50 g smör
4 hg färska räkor
Sätt ugnen på 175 g.
Koka potatisen i ca 15 min eller tills den blivit mjuk.
Under tiden börjar du med såsen. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl. Låt puttra nån minut.
Häll över vinet.
Koka upp vattnet i en annan kastrull med fiskbuljong, häll sedan ner med vinet.
Rör ner grädde, äggulor, socker och salt å peppar. Låt stå på låg värme.
Tillaga fiskfiléerna i mitten av ugnen i 15 min.
Fräs kantarellerna och sparrisen i smör.
Häll av vattnet från potatisen och häll grädde och äggulor över potatisen. Salta peppra.
Gör mos med elvisp. Fyll sedan i en sprits.
Ta ut fisken, spritsa potatisen runt. Häll över såsen och toppa med räkor, kantareller och sparris.
Ändra ugnen till grill och fortsätt tillaga till potatismoset fått fin färg.


