Vanilj och hallonkaka med toscatäcke

Seg och god kaka fylld med vanilj och hallon.
20 rutor
350 g smör
6 dl socker + 1/2 dl till de frysta hallonen
6 ägg
7.5 dl mjöl
5 dl vaniljsås
1 msk bakpulver
1.5 msk vaniljsocker
250 g frysta hallon
Toscatäcke
150 g smör
150 g mandelflarn
2 msk grädde
2 msk mjöl
1 dl socker
Sätt ugnen på 175 g.
Smält smöret, vispa sedan smör och socker med elvisp. I med äggen medan du vispar, ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, rör sedan ned i smeten. Slutligen i med vaniljsåsåsen rör om ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll över smeten.
Häll hallonen i en bunke med 1/2 dl socker, rör om och tryck sedan ut hallonen över kakan.
Tillaga i mitten av ugn i ca 25 min.
Under tiden gör du toscan.
Smält smöret och rör ner övriga ingredienser.
Efter 25 min tar du ut kakan och brer ut toscan, tillaga sedan 10 min till.
Vänta med att skära upp bitar tills kakan svalnat.




