Chicken Tikka Masala

(null)

Äntligen så har jag lyckats få till min Chicken tikka masala som den man får på indisk restaurang.
 
6 pers
6 kycklingfileér
5 st vitlöksklyftor
2 msk smör
2 förpackningar kokosgrädde (250 ml/förpackning)
1 Tikka Masala Curry Paste (se bild längre ned)
1 msk chili paste
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
salt, peppar
1 msk socker
1 msk honung
200 g jordnötter
2 msk tomatpuré
 
Myntasås till sallad
3.5 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
2 msk honung
2 msk finhackad mynta
salt peppar
 
Böra med att blanda grädde, kokosgrädde och creme fraiche i en gryta, låt puttra på låg värme. Rör ned pasten, tomatpurén, socker, salt och peppar.
Mortla jordnötterna och rör ned.
 
Riv vitlöken, skär kycklingen i bitar. Fräs i smör till kycklingen fått färg.
 
Rör ned i grytan och låt puttra i ca 15-20 min.
 
Börja med myntasåsen. Riv vitlöken, finhacka myntan.
Blanda med yogurten och honungen i en bunke, salta peppra.

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera här: