Sockerkaka med vaniljfyllning

(null)

En av mina två mostrar jobbar på ett jätte mysigt bageri/fik i Västervik, varje gång jag besöker fiket så beställer jag deras goda vaniljkaka. Det är en vaniljsockerkaka som man skrurit av locket på, sen har man vaniljsmörkräm som man häller över kakan och därefter lägger man på locket igen. Galet gott!
Jag gav mig på att göra kakan, vart nästan lika god som min mosters!
 
8 bitar
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
 
Vaniljfyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
3 msk florsocker
 
Garnering:
2 msk florsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa upp ägg och socker. Blanda mjöl och bakpuvler i en annan bunke, blanda sedan ihop med äggsmeten, rör om, häll i vattnet medan du rör.
Häll smeten i en smörad form och grädda i mitten av ugnen ca 30-35 min.
 
Medan kakan svalnar så smälter du smöret i en kastrull, häll ner i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna.
Skär upp kaka i två delar, häll över smörkrämen och lägg på locket igen. Sikta över florsocker.
Otroligt gott!

Kommentera här: