Piroger med köttfärsfyllning

(null)

20 st
Deg:
150 gram smör
2 dl mjölk
1 paket jäst (50 gram)
1 tsk salt
2 ägg
1 liter mjöl
 
Fyllning:
1 kg nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 köttbuljong
1 dl ketchup
1 dl tomatkross
1 kruka basilika
salt, peppar
 
2 dl ost
 
2 ägg
3 msk mjölk
 
Börja med fyllningen.
Fräs köttfärsen med lök och vitlök ca 5 minuter. Häll över grädde, kalvfond, ketchup och tomatkross, låt puttra 10 min. Hacka basilikan, strö i köttfärsen, smaksätt med buljong, salt och peppar.
 
När köttfärsen har svlanat så ställer du in den i kylen medan du gör degen.
 
Sätt ungen på 225 grader.
Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Häll smör och mjölk i en bunke, smula över jäst. Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop en deg. Låt jäsa 15 min.
 
Rulla små bollar av degen och kavla sedan degbollarna platta och runda. Lägg en klick kall köttfärs i varje och strö sedan över lite ost. Trä ihop degen och tryck på kanten så att inte köttfärsen kan rinna ut.
 
Pensla varje pirog med ägg och mjölkblandning. Grädda 12 minuter i mitten av ugnen.

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentera här: