Fläskfilégryta m. bacon/kantareller

En krämig och god fläskfilégryta!
6 pers
1 kg fläskfilé
15 champinjoner
4 morötter
1 grön paprika
1 gul paprika
1 purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 l vatten
5 dl grädde
3 köttbuljongstärningar
Soya
Timjan
Salt, peppar
1 msk vinbärsgelé
2 paket bacon alt. kantareller
Fräs hackad lök, vitlök och purjolök. Höll över vatten och i med buljonger.
Fräs köttet och champinjoner vid sidan av i två separata stekpannor. Rör sedan ner i grytan.
Hacka resterande grönsaker och i med även de, låt puttra i ca 20 min.
I med grädde, soya, timjan, gelé, salt och peppar. Stek under tiden baconen/kantarellerna (i smör) på sidan, rör sedan ned i grytan. Låt puttra 10 min till.






