Citronmousse

6 pers
Citronmousse
2 1/2 gelatinblad
3 ägg
1 1/2 citron (saft och skal)
1 1/2 socker
3 dl grädde
1 1/2 msk lemoncurd
Graneing
1 dl grädde
6 st passionsfrukter
Dela äggen i vitor och gulor. Vitorna i en bunke och gulorna i en.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa upp vitorna till ett hårt skum. Vispa därefter sockret och gulorna pösigt.
Ställ bunkarna med ägg åt sidan.
Riv skalet från citronerna och pressa ur saften. Häll ner i en kastrull och koka upp, ställ sedan åt sidan. När citronen svalnat kramar du vattnet ur gelatinbladen och rör ner i citronen.
Ta fram en tredje bunke och vispa upp grädden. Rör ner äggvitor, äggulor och citron i grädden, rör om. Klicka sedan i lemoncurd och vispa ihop allt med elvisp.
Klicka upp i glas och förvara i kyl i minst 1 h.
Vispa upp grädden och dela passionsfrukterna i två. Gröp ur en halva över varje glas, klicka sedan på grädde och dekorera med andra halvan passionsfrukt.









